kolmapäev, 31. mai 2017

Pacory Poiré Domfront

Nimi: Poiré Domfront

Tootja: Ferme De Grimaux, Frédéric et Catherine Pacory, Mantilly

Alkohol: 4%

Pudeli mõõt: 75cl

Valmistusmeetod: täpsustasin tootjalt.
Dear Kaire,

Poiré is made since october the 15 to november the 20.
Maceration is about 10 hours and after the first fermentation begin for 2- 4 months .When Poiré is bottled (since february to april),the second fermentation will begin in bottles for 2 months;it is depend of externe temperature

I hope you will better understand

Best regards
Catherine Pacory

Värv: helekollane, selge - tüüpiline pirnisiidri värv

Aroom: aroom on happelisem kui Fermier; meenutab kergelt kuuma suve punase sõstra aroomi

Mull: ilus väike ja peen mull

Maitse: küll on huvitav aga maitse on ka nagu küpse punane sõstar aga siis liigub maitse taas pirni suunas. Imalat maitset on vähe ning kerge hapu-mõru aga tõesti pigem kujutelm sellest, tuleb korraks keelele ja siis liigub õrnalt eemale. Pirnisiidri puhul ongi kõik väljendid nagu haldja hõljumised - õrnad, elegantsed, sujuvad. Pirn on väga pirtsakas puuvili ja sellest siidrit teha on väga keeruline. Põhiosa maailma siidrist on valmistatud õunast just selsamal põhjusel.
Proovisin järgmisel päeval uuesti ning sama hea elamus ning maitse assotsiatsioonid ka samad. Väga nauditav jook lihtsalt sellisena.




















SOOVITUS: selline ennem söögikorda nauding - aperitiiv. Kuna pirnisiidrist ei jää iial nii intensiivset maitset suhu, kui tanniinisest või kaua tammevaadis laagerdunud õunasiidrist, siis sobib ennem ja koos toiduga hästi. Kuid ma veel ei, millise toidu kõrvale ma pirnisiidrit soovitaksin. Ilmselt aja jooksul tuleb mul seda postitust täiendada.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar