reede, 14. juuli 2017

Mr. Plume Ābolu sidrs, dabīgi dzirkstošs

Nimi: Mr.Plume Ābolu sidrs, dabīgi dzirkstošs

Tootja: Sidra darītava Mr. Plume

Alkohol: 5,5%

Pudeli mõõt: 37,5cl

Valmistusmeetod: keeving / cuvage

Värv: helekollane, selge

Aroom: kergelt on tunda prantslaslikku cuvage-meetodile omast aroomi; kuid seda tunneb ainult siis, kui tõesti seda otsida ja kui on ennem sellist tüüpi siidrit proovinud. Rohkem tuleb aroomis üles mõrumandlit ja isegi viinalõhna, mis on keevingu puhul üllatav. Kergelt nagu seebise olemusega aroom.

Mull: algul väga suure-teraline ja ei vahuta klaasis nagu cuvage-tüüpi prantsuse siidrid. Kiiresti mull kaob, kuid vedeliku sees on õrna rahutust veel tunda, isegi kui väliselt mulli ei enam ei näe.

Maitse: väga omapärane maitse. Tõepoolest segu Baltikumi "hapust" ja kõpsest prantslasest. Maris ütleb et magususelt on see siider poolmagus ja Baltikumi-skaalal tõesti ongi.
Lõppmaitse jääb ikkagi hapu, kuid selline täidlane hapu. Justkui Valge Klaari maitse lööb üle aga seda pean veel Marisega (Mr. Plume siidrimeister) täpsustama. Mind huvitab ka jääksuhkur - mille järgi ta poolmagusa defineerib?
KOKKUVÕTE: kindlasti sobib Siidrimaja valikusse. Hea näide, et meie regiooni siider hakkab juba kuskile suunas liikuma; minema.

























SOOVITUS: see jook sobib iseseisva joogina tervitusjoogiks. Liha kõrvale võib-olla mitte aga mõne desserdi juurde kindlasti. Mandlikook ehk Tosca kook - kindlasti!!!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar