teisipäev, 25. juuli 2017

Devils Bit Mountain Cider


Nimi: Devils Bit Mountain Irish Orchard Cider

Tootja: Adam's Cider Company (Tipperary)

Alkohol: 6%

Pudeli mõõt/ alum.purgi mõõt: pudel 33cl/ alum.purk 50cl

Valmistusmeetod: bottle conditioned

Värv: pudeli oma helekollane, selge.
          Purgisiider tumekollane, selge. Purgisiider on klaasi seintel paksem ehk vedelik on tihedam.               Mul on tunne, et see on ka magusam ja seetõttu ongi tihedam.

Aroom: pudeli oma - karamelline, magus, mõru aroom.
              Purgisiider - äädikhape tuleb rohkem üles ja üldse on justkui tummisema olekuga ka aroomis (nagu oli värvilt tumedam).

Mull: pudeli oma vahutab veidi rohkem aga see on vaevu märgatav. Mõlemad on naturaalse mulliga ehk peaaegu still-tüüpi siidrid. Väga meeldiv on seda tüüpi pehme, vaevu aimatav mull.

Maitse: pudeli oma - ilus poolkuiv ja happeline. Happelisem kui purgisiider.
             Purgisiider - täidlasem, veidi magusam aga siiski nii palju, et see erinevus on tunda. Mõrusust ja äädikhapet tuleb ilusamini esile. Äädikhape on nii ilusti paigas, et ainult see sõna on eestlaste jaoks ehmatav aga maitses ilus naturaalne ja mineraaline. Kuigi alumiiniumpurkidesse pakendatud siidrite osas on meil väga halvad kogemused, siis siit algab silmade avanemine selles osas, kuhu muu maailm pakendamisel on liikumas ...

NB! Seesama siider võitis Ameerikas, GLINTCAP (Great Lakes International Cider and Perry Competition) kuldmedali (sic!!)
2017
GOLD + THIRD IN CLASS
Devils Bit Mountain Cider — Unlimited Cider and Perry
http://glintcap.org/results/commercial/medalists/adams-cider-co/



























SOBIB: Üllatuslikult on alumiiniumpurki pakendatud täpselt sama siider oluliselt täidlasema maitsebuketiga ning seda soovitan kas aperitiivina ennem toidukorda või hiljem, ennem desserti iseseiva joogi ning vahepalana. Pudelis olev siider aga on kag´hvatum ja sobib toidu kõrvale. Taas kord lihatoidud happelise olemuse tõttu.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar