teisipäev, 13. detsember 2016

EESTI Nudist hõõgvein käsitöösiidrist

EESTI SIIDER
Hõõgvein käsitöösiidrist

Tootja: Peenjoogivabrik Nudist

Alkohol: 6,5%

Pudeli mõõt: 75 cl

Valmistusmeetod: tekst pudelisildilt -
"Õunasiidrist valmistatud hõõgvein oli 2014. a. talvel esimene jook, mida enda tol ajal veel kodus keldris asunud "siidrivabrikust" lähedastega jagasime. /.../. Sinu käes on meie kolmas (kuigi poelettidel esimene) hõõgvein, mille valmistasime 2015. aasta taliõuntest kääritatud õunasiidrist."
"Õunad pressisime mahlaks eelmisel talvel, et nad pisut üleküpsenuna annaksid talviselt maheda ja karamellise siidri. Ligi terve aasta laagerdunud siidrile lisasime sel sügisel värsket mustsõstramahla ning talviseid vürtse: kaneeli, kardemoni, muskaatpähklit ja ingverit."

Värv: hägune mustsõstra punakas-pruun

Aroom: tugev piparkoogilõhn, toore piparkoogitaignalõhn

Mull: ilma mullita

Maitse: esimsesena tuleb tugev jõulumaitse, mis lõppeb intensiivse muskaadiga. Lõpus hiilivad vaikselt ligi mustsõstar ja kerge õunabaas. Siis tuleb kardemon ja ründab. Juua kuumutatuna, mitte keedetuna. Kergelt hapukas ja vürtsine - kõige lõpus kaneeli-mõru.


















SOOVITUS: kuumutada ennem nautimist!! Kindlasti alternatiiv hõõgveinile, mida siiani oleme harjunud tarbima. KUID, siidril on enamasti väiksem alkoholi protsent, seetõttu saab teda õhtu jooksul kauem või rohkem nautida.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar