reede, 9. detsember 2016

EESTI City Cider Mustsõstra õunasiider.

EESTI SIIDER
Mustsõstra õunasiider 2015

Tootja: City Cider

Alkohol: 4%. Tahan ära märkida, et esialgne versioon oli kangem: 8%. Kangemas versioonis tuli õuna ja mustsõstra-vaheline võitlus tugevamini välja.

Pudeli mõõt: 75 cl

Valmistusmeetod: pudelis kääritatud (traditional method)

Värv: tume-tume roosa; oksüdeerunud mustsõstra tumepunane ehk pruunika-tumepunase segu

Aroom: kirbe; kergelt pärmine; marjane aga mitte õunane; pikemal seismisel muutub aroom magusamaks

Mull: ilus mull selle meetodi kohta - just nii nagu peab:))

Maitse: pudeli kirjelduses "poolkuiv õunasiider mustsõstraga;" marjane noot ja õunane noot on tasakaalus - hea balanss on saavutatud ilma kumbagi ohverdamata. Eesti õunasiidritele omane hapusus on olemas, kuid sekka tuleb õrn magusus (poolkuiv) ning kirbe mustsõstar on ka tunda. Lõpunooti tuleb kergelt pärmi, kuid paljud seda ei tunne või ei pane tähele.

TANNIIN: 1/5
HAPPESUS: 2/5
MAGUSUS: 2,5/5

Kokku maitse: 5,5/15 - maitse kogu bukett aga on parem, kui selline skaala tegelikult näitab.

Tekst pudelisildilt:
2015 poolkuiv õunasiider mustsõstraga on valminud traditsoonilise pudelis kääritamise meetodil, ülistamaks eesti õuna ja musta sõstart, mida on kutsutud ka Põhjamaade viinamarjaks. Tulemuseks on /.../ jook, mis on küpsenud pudelis rohkem kui pool aastat.





























SOOVITUS: kõikidele pidulikele sündmustele tervitusjoogiks. Selle joogi kasuks räägib efektne pudel, huvitav värv, madal alkoholisisaldus. Ma ei naudiks seda jooki koos toiduga, kuigi verivorst tuleb kohe meelde, millega sobiks kindlasti. Minu jaoks on see siider rohkem aperitiiviks sobilik - sissejuhatus põnevaks sündmuseks või koosviibimiseks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar