Tootja: Jaanihanso Siidrivabrik
Alkohol: 12% (NB! Eesti regulatsioonide kohaselt ei saa üle 8,5% alkoholi toodet enam siidriks nimetada)
Pudeli mõõt: 75 cl
Valmistusmeetod: traditsiooniline meetod ehk pudelis kääritatud. NB! Kuigi seda toodet ei tohi Alkoholiseaduse järgi nimetada siidriks, on see valmistusmeetodilt siider.
Värv: helekollane, selge
Aroom: viinalõhn, ja lõpus kerge hapuõunalõhn
Mull: veidi terav aga ühtlane
Maitse: liiga etanooline ehk viinamaitse tuleb esile ja õunamaitset pole üldse tunda; alkoholi sisalduse tõstmiseks lisatud suhkur on tunda; viimane maitse jääb alkoholine; liiga tugevalt alkoholine. Tundub, et see partii on maitsete poolest paigast ära - eelmise partii Nr. 12 oli Siidrimaja jaoks parim Jaanihanso siider.
Kõrvutasin Jaanihanso Nr 12 Stefan Vetteri siidriga, millel alkoholi 7,5%. Võrdlus oli tingitud sellest, et mõlemad on väga veinilikud siidrid, kuid Vetteri siidril ei tunne alkoholi üldse ja pigem pakuks alkoholi protsendiks 5,6-6,5%. Veinilikkust on Vetteril rohkem, sest Jaanihansol rikub tugev alkoholi-maitse ülejäänud maitsete tundmise ära. Ühine on mõlemal tootel see, et ainult lõhn reedab, et tegu on siidriga.
SOOVITUS: terava supi kõrvale;teravalt maitsestatud lihatoitude kõrvale.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar