Nimi: Abavas Apple Cider Medium
Tootja: SIA Abavas dārzi
Alkohol: 7,5%
Pudeli mõõt: 37,5 cl
Valmistusmeetod: traditsiooniline meetod aga gaseeritud
Värv: helekollane, selge
Aroom: valge veini aroom; õuna ei tunne üldse
Mull: vahutab klaasi valades; hiljem mull kaob kiiresti
Maitse: veinine; alkoholine. Happesus on üsna kõrgel. Tean, et Martsins on alati tahtnud teha veini ja mitte niivõrd siidrit. Ja seetõttu on tema siidrid veini poole kaldu. Pikemalt suus hoides tuleb suhu karamelline maik, mis on loogiline, sest alkoholiprotsent on kõrge, seega on suhkrut lisatud. Magususaste "Medium" on veidi arusaamatu - pigem isegi kuiv, kui magusapoole kaldu. Lõppmaitsesse jääb hapet ja veini ja sekund hiljem tuleb õrn õunamaik.
SOBIB: mistahes hetkel ja koosluses valge veini asemel. Siidri kasuks räägib alati väiksem alkoholi% ning oluliselt väiksem sulfitite osakaal kui veinis. PEAB TEADMA, et siider ei säili üle 10 aasta, sest käsitöösiidritele pole lisatud säilitusaineid. Veini eest aga saab üksteist maha lüüa, kui see juba 50-aastane ja veel vanem. Ise saate aru, et ükski orgaaniline kooslus ei saa loomulikul teel nii kaua säilida, ilma, et see tervisele ei hakkaks.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar