kolmapäev, 25. oktoober 2017

City Cider MULL Voodoo

Nimi: City Cider MULL Voodoo rummivaadis laagerdatud kuiv õunasiider 2016

Tootja: City Cider OÜ, Eesti

Alkohol: 7%

Pudeli mõõt: 33 cl

Valmistusmeetod: tootja facebooki-lehel on kirjas vaid, et 9 kuud tammevaadis laagerdunud. Kuid kas meetod on sama nagu 2015 siidritel, Charmat või muu, seda ei loe kuskilt välja. Kõrge alkoholiprotsent lubab arvata, et sama meetod ...

Värv: pruunikas-helekollane ehk siis mitte ühtlaselt tumekollane siidri enda värvi tõttu, vaid tumedam rummivaadi laagerduse tõttu. Selge; vastu valögust ei näinud ka pudeli põhjas sadet, kuigi silt hoiatas, et "võib sisaldada sadet."

Aroom: kergelt suitsune; kergelt tugevama alkoholiner ning esimese hooga ei ütleks, et just rumm, kui ei tea. Aroom on ilusti keskmise tugevusega, mitte liiga intensiivne.

Mull: eriti väike mull, kuid see ei sega.

Maitse: tõesti, nii on, et kohalik õun ja jamaica rummivaat said kokku ning happesus ja noorus jäi siidrile alles. Tugevalt suus loksutades ja erinevatest suunurkadest maitset kokku kogudes saab alles aru, milline maitsebukett siin koos on - korralikult maitstes võtab mõrusus võimust aga lihtsalt neelates tuleb happesus esile. Mõrusus hoiab ka etanooli kontrolli all, mis on 7% ning see on siidri jaoks päris kõrge. Etanool hakkab rohkem mõjuma mitte maitses ja suus, vaid juba organismi jõudes. Peas ka - tunnen praegu juba ... seest tõmbab soojaks ja ongi hea - õues on juba päris kole. Ja suhu jääb selline siidrirummisuitsusegune maik. Tavalise hapu asemel, mis juba haigutama ajab.


























SOBIB: ma ei tee küll suitsu, aga ma tõmbaks sigarit siia kõrvale. Pavlovat sööks ka sellega. Meie konservkurgid sobivad siia ja karamellijäätis.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar