teisipäev, 28. november 2017

Henney's Dry Cider

NIMI: Henney's Dry Cider
PGI (Protected Geographical Indication) märgistusega

TOOTJA: Henney's Cider Company Ltd.

ALKOHOL: 6%

PUDELI MÕÕT: 50cl

VALMISTUSMEETOD:
http://www.henneys.co.uk/images/government/pgi-status-herefordshire-cider.pdf

Henney’s Dry Cider is a typical Herefordshire dry cider. It’s so typical of the style it has been awarded PGI status by the European Union. But is this a typical cider or something more?

PGI or Protected Geographic Indicator is a system, designed to keep food traditions alive. It insures food and drinks are made in traditional ways by craftsman local to the area where they stay. Basically it stops the big boys bastardising a traditional product in the name of profit.

Henney’s Dry cider has been awarded PGI status as a Herefordshire cider. So you know it’s been done right. Made in the right place, Herefordshire and it’s made from these varieties  of apples; Ashton Bitter, Michelin, Dabinett, Yarlington Mill and Tremletts Bitter. All are freshly juiced with no added rubbish.

VÄRV: keskine kollane, selge.

AROOM: õuna aroomi on väga vähe tunda; kergelt tuleb üles etanool ehk alkohol ja see on arusaadav, sest siidri kohta on sel tootel juba päris palju volüümi.

MULL: kerge, pehme, lõpus raugeb. Karboniseeritud?

MAITSE: kerge, kuid ka kergelt tanniinine. Tunda on mainitud siidriõunasorte, mis annavad siidrile tugevama keha ja tummisema maitse. Sildil on märge "DRY" ehk kuiv, kuid jääksuhkur on 12g/l - kuiv võiks olla max. kuni 4g/l. Ja maitses on see muidugi tunda. Samuti on tavalisest kõrgem alkohol saavutatud ilmselgelt suhkru lisamisega, millest osa on jäänud siidrisse. Kuid õnneks ei tungi lisatud suhkur esile ning tanniinid ja ka happed pääsevad samuti tasavägiselt maitsesagaratesse. Ühte võib küll öelda, et tegemist on väga tüüpilise hea siidriga, kuid mitte meeldejääva siidriga. Olen siiski nõus, et tootele on Euroopa Liidu poolt antud kaitstud geograafilise päritolu märk, sest kasutatud siidriõunasordid ja maitse on selles siidris väga lähedased Herefordshire's toodetud väiketootjate käsitöösiidrile. Lisaks on Henney's oma maitselt, alkoholiprotsendilt ja valmistusmeetodilt tüüpiline hea briti siider.





















SOBIB: iseseivaks joogiks. Siiski mitte tervitusjoogiks, sest magusus võib häirida järgnevate roogade maitset.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar