Tootja: Ferme De Grimaux, Frédéric et Catherine Pacory, Mantilly
Alkohol: 4%
Pudeli mõõt: 75 cl
Valmistusmeetod:
Dear Kaire,
Poiré is made since october the 15 to november the 20.
Maceration is about 10 hours and after the first fermentation begin for 2- 4 months .When Poiré is bottled (since february to april),the second fermentation will begin in bottles for 2 months;it is depend of externe temperature
I hope you will better understand
Best regards
Catherine Pacory
Värv: helekollane, tüüpiline pirnisiidri värv; selge
Aroom: imalmagus, hästi tüüpiline pirnisiidrile
Mull: imepeen naturaalne mull; väiksem mull kui traditsioonilisel meetodil
Maitse: maitse muutub oluliselt, kui lasta maitsel mõjuda kõikides suuosades: ainult suu esiosas jääb maitse imalmagushapusse kinni; sealt edasi aga tuleb ilus tasakaal kergelt hõrkhapu ja hõrkmagusa vahel. Väga peen siider.
Teisel päeval uuesti proovides tundus vähem magus ja rohkem hapukas. Liiga suur erinevus. Domfront'iga nii suurt erinevust ei tunnetanud.
SOOVITUS: pirnisiider on nii spetsiifiline toode, et ainus, mis hetkel pähe tuleb, on see siider koos vanillijäätisega. Või koos tilgakese dzinniga. Prantsuse poiré osas pean kindlasti veel maitseid koguma.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar