laupäev, 18. veebruar 2017

SUURBRITANNIA Dunkertons Organic Vintage

Nimi: Organic VintageCider: Celebrating 30 Years

Tootja: Dunkertons

Alkohol: 7,5%

Pudeli mõõt: 66cl

Valmistusmeetod: hmm, millalgi täiendan seda.

Värv: tumekollane; kergelt hägune

Aroom: kergelt äädikane nagu hispaania siidrid; mädaõuna-lõhnane nagu prantsuse siidrid. Pudelit avades tuli meeldiv tammekoorene aga eriti mesine lõhn. Kaire esimene assotsiatsioon oli, et aroom on "mesine."

Mull: vähem mulli kui teistes sama tootja siidrites.

Maitse: tugev, jõuline hispaania siider oma soolasuses ja siis liigub tanniini poole oma parkaine sisalduse poolest ja siis on õrnalt magus aga selle peale ei jaksa enam mõelda, sest nauding on nii ülevoolav. Kergelt vesine, aga kindlalt õunane. Alkoholi ei ole tunda, parkaine peidab ilusti alkoholi ära.



















SOOVITUS: iseseisva joogina; suhkrupommi kõrvale (näiteks šokolaadi-dessert); sealiha kõrvale punase veini asemel. ALATI! Miks? Sest siidris on enamasti vähem alkoholi kui veinis ning siidris on enamasti vähem sulfiteid kui veinis. Siidrist ei saa kunagi aastakäigu siidrit selles mõttes, et see säilib 10 aastat või 20 aastat või veel rohkem. EI SÄILI! Siidritootjad ei lisa nii suures koguses sulfiteid kui veinitootjad!! Ja seetõttu pole peale naturaalse siidri nautimist hommikuti peavalu  nagu seda on peale veini joomist. Nii on!!!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar