Tootja: City Cider OÜ
Alkohol: 5,5%
Pudeli mõõt: 33cl
Valmistusmeetod: charmat-meetod. Sildi peal veel: "tegemisel oleme kasutanud enam kui kümne traditsioonilise eesti sügissordi õunu." Esimene kääritus õuna enda suhkruga ja teise käärituse jaoks lisatud suhkur on kõik alkoholiks käärinud.
Värv: pruunikas roosa ehk oksüdeerunud tooni; selge
Aroom: metsmaasikamoosi lõhn; ka uuesti üle nuusutades tuleb ninna magusapoolne aroom
Mull: klaasis hoiab mull pindpinevust ja on suur; kuid suus õnneks ei torgi
Maitse: hapukas, kuid kergelt mõru; see siider avaneb tõeliselt ainult siis, kui seda jõuliselt suu erinevates osades edasi-tagasi loksutada, kuid see on seda väärt, et kogu maitsebukett teada saada. Mida kauem suus hida, seda rohkem tuleb puukoore maitset, saranen nagu vaarikatee puhul. Mulle meeldib see kerge mõru noot, mis tuleb kindlasti üles otsida, muidu uhtub nii nagu osade Siidrimaja klientidega, kes isegi seda siidrit magusaks peavad. Magususe järgi ütleksin, et kukub kategooriasse "medium dry," kuid küsin siidrimeistrilt üle.
Siidrimeister ütles, et jääksuhkur on 5g/l ehk siis selle järgi on kuiv siider.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar