Tootja: Ferme De Grimaux, Frédéric et Catherine Pacory, Mantilly
Alkohol: 4%
Pudeli mõõt: 75cl
Valmistusmeetod: Domfront piirkonnaga kaitstud pirnisiider; täpsustamisel.
Dear Kaire,
Poiré is made since october the 15 to november the 20.
Maceration is about 10 hours and after the first fermentation begin for 2- 4 months .When Poiré is bottled (since february to april),the second fermentation will begin in bottles for 2 months;it is depend of externe temperature
I hope you will better understand
Best regards
Catherine Pacory
Värv: helekollane, selge
Aroom: peaaegu lõhnatu; meenutab leedrisiirupit
Mull: välja valades väga suur mull ja vahutab palju; mull algul väga intensiivne aga lahtub ruttu ära; kuid teda ikkagi jääb pudelisse
Maitse: tüüpilist pirnile iseloomulikku imalat maitset pole. pigem hapukas nagu leedripuumari. Kerge ja hapukas aga mitte hapu ja happeline. Hoopis teistmoodi happesus. Väga hõrk ja õrn jook, imeilus isegi. Nagu on öeldud: pirnisiider on siidrimaailma Rolls Royce. Ma pole kindel, et see pirnisiider juba nii hea on aga päris lähedal.
SOOVITUS: pudeli etiketil on ka kirjas, et sobib aperitiiviks ja nii on. Minu meelest sobib ka kalaroogade juurde - tal on just parajalt kerget happesust ja veidike magusust.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar