neljapäev, 22. juuni 2017

VÕRDLUS: Jaanihanso Rosé & City Cider Mustsõstra Õunasiider

Nimi: Jaanihanso Rosé, poolkuiv/ City Cider Mustsõstra õunasiider, poolkuiv
Tekst sildil Jaanihansol: "rõõmsa roosa jume ja suvise aroomi saab Jaanihanso Rosé Valgamaa mustsõstarde abiga."

Tootja: Jaanihanso Siidrivabrik/ OÜ City Cider

Alkohol: Jaanihanso 6%/ CC 4%

Pudeli mõõt: Jaanihanso 75cl/ CC 75cl

Valmistusmeetod: Jaanihanso: traditsiooniline meetod - tekst sildil: "Siider küpseb pudelites mitmeid kuid ...".
City Cider tekst sildil: "Poolkuiv õunasiider on valminud traditsioonilise pudelis kääritamise meetodil .../.../ ... küpsenud pudelis rohkem kui pool aastat."

Värv: Jaanihanso: oksüdeerunud raud ehk kergelt pruunikas punane, selge, heledam toon
CC: tumepunane; väga kergelt hägune, kuid pigem selge

Aroom: kui jook on klaasis veidi seisnud, siis tugevneb mitte plastiku lõhn nagu eraldi degusteerimise käigus kirjutasin, vaid atsetooni lõhn. koheselt peale väljavalamist nuusutades aga on meeldiv mustsõstra aroom. Õuna aroomis ei tunne. Pikemalt nuusutades tuleb juurde kedrilõhn aga vaevu tuntavalt.
CC: tugev mustsõstra aroom isegi peale klaasis seismist; õuna ei tunne.

Mull: Jaanihanso siidril kestab mull kauem ning on tunda, et see on õige pudelis kääritus.

Maitse: Jaanihanso: veidi vesisem, kuid ilus järelmaitse. Peale seismist maitse nii palju muutub, et õuna maitse tuleb ka alt üles. Olemuselt on see siider veinilikum.
CC: Algul tuleb suhu mustika maitse, mis liigub metsmaasika suunas ja lõpus saab aru, et see on mustsõstar. Kuid see metsamarjade maik tugevneb klaasis seistes. Õuna maik jääb samuti tahaplaanile. Olemuselt on see siider marjasem.










































SOBIB: mõlemad musta sõstra õunasiidrid sobivad iseseisva joogina. Müüsin nädal enne Jaanipäeva kingituseks-kaasavõtmiseks just neid siidreid, sest nad sobituvad ülihästi Eesti suvega. Ja talvel sobivad nad ju ka - külmaga on ikka mustsõstravarre teed valmistatud. Värvi poolest sobiovad jõulujookideks mõlemad.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar